Mattias Jonsson, försäljningschef på Foab Systems, påtalar att produktionsintroduktionen är ett svar kundernas efterfrågan.

– Många av våra existerande Noctu kunder har efterfrågat en kostnadseffektiv lösning för passagekontroll. Noctu Passage för Axis A1001 Networked Door Controller, baserad på teknik från Telcred. Med denna lösning kan vi erbjuda våra kunder en produkt som kan installeras både online och offline och som dessutom ligger i absolut framkant med avseende på säkerhet och stöd för mobiltelefoner som alternativ till kort.” säger han.

– Noctu har ett grundmurat rykte på den svenska säkerhetsmarknaden. Vi är stolta och glada att få leverera tekniken till Noctu Passage och ser fram mot att samarbeta med Foab kring vidareutveckling av produkten, säger Carlo Pompili, vd för Telcred.

Noctu Passage är en programvara som fungerar ihop med den prisvinnande hårdvaran Axis A1001 Networked Door Controller från Axis Communications. Noctu Passage kan installeras uppkopplad via IP eller helt offline. I det senare fallet får man en mycket kostnadseffektiv installation då man slipper kabeldragning. Produkten har stöd för användning av mobiltelefoner med NFC (Near Field Communication) som alternativ till passerkort och mycket stark säkerhet baserad på PKI (Public Key Infrastructure).

 

Läs mer om Telcred här.