Design

r3meny01Användarvänlighet. Funktionalitet.

Två ord som är oerhört viktiga för vår utveckling av Noctu.

Ett säkerhetssystem är ofta ett kritiskt system i en avancerad miljö. Därför är dessa två egenskaper de absolut viktigaste vi har i åtanke när vi utvecklar Noctu.

 

Tydliga menyer.

Menyerna är på svenska (engelska, danska och nederländska finns också) och alla alternativ har tydliga enkla hjälptexter. I en stressande situation upplever användaren Noctu som mycket enkelt då användargränssnittet är avskalat och lätt att förstå.

 

 

 

Enastående grafik.noctumain01

Grafikmotorn i Noctu är byggd med samma teknik som avancerade spel och detta innebär att ritningarna visas mycket snyggt. Zoom och panorering flyter snabbt och utan hack, även på datorer med enkla grafikkort.

 

Ritningar i 3D.

Med ett musklick kan ritningarna visas i 3D-läge för en tydligare översikt. Symbolerna placeras ut som spelpjäser på en spelplan och ritningen kan snabbt vinklas och roteras i valfri vinkel. Vid zoom och panorering glider ”kameran” över ritningen på ett mycket elegant sätt.

 

 

 

 

 

dualscreensEn, två eller fler skärmar? Du bestämmer själv.

Med snabbval för växling mellan olika vyer och valfrihet att placera fönster där de passar bäst, använder du Noctu R3 för att visa information extra tydligt på skärmen.

 

Skärmlägen och vyer.

Noctu levereras med ett flertal olika färdiga vyer för larmvisning, kameröversikt, loggläsning osv. Med några enkla knapptryck kan du snabbt skapa egna vyer. Du kan även växla skärmlägen så att du kör i helskärmsläge på din laptop men med en extra skärm inkopplad kan du t.ex. visa en annan vy som passar bättre.