Symphony 7

Senstar Symphony 7 är ett avancerat och ändå väldigt användarvänligt kamerasystem, eller VMS som det även kallas. Symphony ägdes tidigare av Aimetis och används över hela världen för alla typer av anläggningar som har ett behov av kameraövervakning med videoanalys.

Fördelarna med Symphony är många jämfört med andra system. Några av de största fördelarna är:

  • Enkel licensmodell – börja med någon enstaka kamera och bygg ut i egen takt. Betala endast per kamera. Klienterna är gratis och kan installeras helt valfritt i anläggningen.
  • Snabb installation – Symphony server kan installeras på en enkel kontorsserver på mindre än 15 minuter inklusive driftsättning av kameror. Klienterna tar endast några få minuter att installera och driftsätta mot servern.
  • Videoanalys ingår i grundlicensen – bygg ut med fler licenser för avancerad analys av rörelser, områden, nummerskyltar, kvarglömda väskor osv. Listan kan göras lång på funktioner som kan användas.
  • Användarvänligt och anpassningsbart gränssnitt – sätt upp videoväggar eller använd Symphony från mobilappen för IOS och Android. Självklart är allt på svenska om så önskas.
  • Skalbart – från en enkel server till serverfarmer med lastbalansering och 1000-tals kameror. Bygg ut i takt med att anläggningen växer utan att installera om och köpa onödiga licenser.

 

Noctu och Symphony

I Noctu visas kameror från Symphony i ett friflytande och dockningsbart fönster. Kameror som ska visas kan väljas från en lista eller direkt från kamerasymboler på ritningen. Larmhändelser kan också visa kameror och även från scripten är det möjligt att välja utvalda kameror.

Tack vare de automatiska styrningarna kan t.ex. en passering på en kortläsare automatiskt rikta en kamera mot dörren och visa bild bredvid ritningen. Noctu kan visa både direktvideo och inspelat material från en kamera. Genom ett klick på en larmhändelse i loggboken kan en inspelad sekvens visas direkt.

Via den avancerade videoanalysen i Symphony kan händelser från kameror, t.ex. om någon rör sig i ett utvalt område, indikeras i Noctu som larm på en symbol med alla de funktioner som då finns tillgängliga för larmhändelser.

 

Mobilapp

För både iPhone och iPad samt Android finns det en app till Symphony som enkelt och snabbt visar både livebilder och inspelade sekvenser. Den ingår i licensen och är mycket lätt att konfigurera för att snabbt komma igång.

 

Tillbaka till funktioner.