Passagesystem

Noctus möjligheter att presentera tydliga statuslägen och överblicka en anläggning lyfter ett anslutet passagesystem till en ny nivå. I Noctus loggbok där både passeringar och händelser i anläggningen sparas är det enkelt att följa upp historik.

Vid situationer där man behöver verifiera passeringar mot händelser i t.ex. inbrottslarmet är det en stor fördel att använda Noctus loggbok, istället för två separata loggböcker i olika system, som troligtvis inte har har synkroniserade klockor.

Visuell styrning
Kortläsare i anläggningen indikeras med symboler på ritningarna. Genom att peka på en symbol ser man senaste passering, kan låsa eller öppna dörren osv. För personal i en reception kan Noctu vara ett smidigt verktyg för att hjälpa besökare och öka säkerheten genom att snabbt identifiera olåsta dörrar eller dörrar som ställs upp för länge.

Hotfulla situationer
Om en person aktiverar sitt kort och slår in hotkod på en läsare så presenteras det extra tydligt i Noctu. I riskanläggningar innebär det att personal direkt ser på en planritning var larmet har aktiverats och Noctu kan snabbt meddela berörda personer om åtgärd.

In- och utläsare
I anläggningar med lite högre krav på säkerhet kan Noctus ställas in för att använda kortläsare för att räkna antalet personer i områden. Noctu kan även varna och larma om det befinner sig för få eller för många personer i områden. Detta kan vara en väldigt viktig funktion i industrier eller i andra säkerhetsmiljöer.

Passeringar för styra funktioner
Kortläsare kan ställas in i Noctu för att vid godkänd passering aktivera funktioner i anläggningen som inspelning på en kamera, tända belysning, aktivera inloggning på en pekskärmtablå osv. Det finns massvis av funktioner i Noctus scriptmotor som kan programmeras för specifika önskemål.

Några exempel på passagesystem som Noctu kan hantera är:

  • Assa Arx
  • Telcred
  • Tidomat
  • RCO