Design

Oavsett hur många bra funktioner som finns i ett system måste designen prioriteras. Vi har alltid detta i åtanke när vi utvecklar Noctu – ett säkerhetssystem som ska vara tilltalande, intuitivt och funktionellt.


Avskalat gränssnitt

Ett nedtonat utseende där starka färger endast används för objekt och händelser som kräver uppmärksamhet gör det lätt att upptäcka avvikelser i anläggningen och stressar inte i onödan.


Tydliga menyer

Noctu har en startmeny samt högerklicksmeny vid klickning på objekt i ritningarna. Självklart på svenska eller engelska och med förklarande hjälptexter vid behov.


Avancerad grafikmotor

Noctu använder sig av Open-GL för visning av ritningar. Det är samma teknik som i många spel och gör att zoom och panorering i ritningar flyter snabbt och utan att hacka. Dessutom kan alla ritningar visas i 3D-vy för en ännu bättre översikt.


Vyer för alla situationer

Noctus fönsterhantering låter dig bygga egna vyer med fönster över en eller flera skärmar. Dessutom finns det flera inbyggda vyer. De kan ställas in att visas automatiskt vid larm och andra händelser så att översikten maximeras för användaren.


Larmhantering

Oavsett vilket typ av system som larmar i Noctu så presenteras alla larm på liknande sätt. En användare kan därmed fokusera på larmet och behöver inte fundera över systemets funktion.